Food Tracker Systemmultipaq21

 

• Niezawodne i precyzyjne systemy profilowania temperatur HACCP dla wymagających zastosowań w przemyśle spożywczym
• Rejestrator danych (6 lub 8 kanałów) z klasą wodoszczelności IP67
• Do ośmiu przebiegów bez konieczności pobrania danych
• Szeroki zakres barier termicznych do różnych wymagań procesowych
• Potężne, ale proste w użyciu oprogramowanie do analizy Insight ™ zawierające obliczenia letalności procesów
• Wymienne termopary dopasowane do Twoich potrzeb.

 


Opis produktu

Datapaq® Food Tracker® systemy profilowania temperatury zawierają rejestrator, barierę temperaturową, i oprogramowanie Insight. Z systemem Datapaq można zagwarantować jakość i bezpieczeństwo wędlin, drobiu, produktów firm piekarniczych i gotowych do spożycia posiłków.
Systemy Datapaq, mają na celu wytrzymanie w najtrudniejszych środowiskach. Przechodząc przez piec lub zamarzając z produktami, prowadzą kompletny zapis temperatury produktów. Możesz monitorować temperaturę produktu dla całego cyklu gotowania / zamarzaniu, w obu piecach – statycznych lub przenośnikowych, a także w parowarach, frytkownicach i zamrażarkach.
Szczegółowe informacje i specyfikacje systemów dostępne są w broszurze Food Tracker (PDF).

 

Food Tracker Insight Software

Aby dowiedzieć się więcej na temat nowych funkcji i zalet oprogramowania Insight V8.01, skontaktuj się z nami!
Używając oprogramowania Insight przekształcić surowe dane w użyteczną wiedzę na temat procesu, w tym w błyskawiczne raporty dotyczące letalności. Udokumentuj proces dla zwiększenia wydajności, jak również dla formalnej dokumentacji, np. HACCP.
• Analiza procesów: automatyczne obliczanie wszystkich krytycznych punktów procesu kontroli w celu spełnienia wymagań HACCP.
• Obliczenia i raportowanie letalności: dokładne obliczenia śmiertelności dla mikroorganizmów w procesie i produkcie (wartości Fo), zapewniając jedzeniu najwyższą jakość.
• Proces optymalizacji i wykrywanie błędów: szybkie lokalizowanie dokładnego położenie gorących lub zimnych miejsc w piecu, minimalizacja strat produkcyjnych.
• Raportowanie: Generowanie wierzytelnych i identyfikowalnych raportów z przebiegu procesu, aby zaspokoić wszystkie potrzeby walidacji dokumentacji HACCP.
• Monitorowanie: monitorowanie na ekranach komputerów momentu, w którym produkt osiąga wymagany próg temperatury
Aby uzyskać więcej informacji, pobierz broszurę Food Tracker Insight Software oraz Report Samples- Standard Report i Lethality Report.

 

MultiPaq21 Data Logger

Rejestrator danych MultiPaq21 obługuje do ośmiu kanałów (Typ T lub K), co pozwala zarejestrować do ośmiu punktów pomiarowych dla produktu i środowiska na raz. Używając elastycznych przewodów, termopary mogą być umieszczone dokładnie w produkcie, na jego powierzchni lub w powietrzu. Mogą rejestrować temperatury bez zakłócania wyników przez rejestrator lub termopary.
Rejestrator danych jest zaprojektowany, aby wytrzymać najtrudniejsze warunki przetwarzania żywności i posiada standard IP67 ze specjalnymi wodoodpornymi połączeniami termopar chronionymi przed parą, natryskami wodnymi i rutynowych procedurami czyszczenia. Rejestrator zapamiętuje do ośmiu profili zanim dane muszą zostać pobrane.
Szczegółowe informacje i dane techniczne dostępne są w broszurze MultiPaq21 Data Logger (PDF).

 

Bariery termiczne

Stosując tą samą technologię izolacji, jaka jest używana w samolotowych “czarnych skrzynkach”, bariery termiczne Datapaq umieszczone są we wzmocnionej obudowie ze stali nierdzewnej, co daje wieloletnią trwałość. Bariery termiczne Datapaq mogą wytrzymać w najtrudniejszych przemysłowych środowiskach gotowania, gotowania na parze, w tym długi czas wysokiej temperatury piekarni, a nawet smażenia błyskawicznego, gdzie cały system jest zanurzany w oleju.
W przeciwieństwie do innych systemów użytkowych, nie ma potrzeby chronienia rejestratora danych wewnątrz urządzenia. Ponieważ bariera może być położona z dala od wyrobu, właściwości grzewcze produktu nie wpłyną na urządzenia monitorujące.
Aby uzyskać szczegółowe informacje, pobierz Food Tracker Thermal Barriers (PDF)
Termopary
Termopary (Typ T lub K) są wyposażone w wodoszczelne złącza i pozłacane połączenia, aby zapewnić zgodność z normą IP67. Niezawodność i dokładność są gwarantowane w najbardziej wymagających środowiskach, w tym w parze, wodzie i kondensacji. Termopary mogą być mieszane, dopasowane i wymieniane w zależności od rodzaju, sposobu i urządzenia. Długości przewodów termopar mogą być również dostosowane dokładnie do wymagań procesu.
Aby uzyskać szczegółowe informacje, pobierz listę termopar (PDF).

 

Akcesoria

W celu uzupełnienia profilowania temperatury żywności przetwarzania danych, Datapaq oferuje szereg akcesoriów, w tym:
Food Tracker Radio Telemetry System pozwala sprawdzić w czasie rzeczywistym, co dzieje się z danym produktem w procesie obróbki termicznej. Możesz porównać rzeczywiste temperatury produktów do specyfikacji w trakcie procesu i optymalizować czasu cyklu. Aby uzyskać szczegółowe informacje, pobierz broszurę TM21 System (PDF).
Food Tray and Jig gwarantuje powtarzalność profili w procesach przenośnikowych. Food Tray może być stosowany bez zatrzymywania linii przenośnikowej lub zakłócania produkcji. Food Tray przeznaczone są do małych produktów (takich jak kawałki kurczaka). Termopary Jig przeznaczone są do szerokich procesów, takich jak przenośnikowe piece piekarnicze. Aby uzyskać szczegółowe informacje, pobierz broszurę Food Tray and Jig (PDF).
Humidity Sensor mierzy wilgotność, oraz temperaturę w procesach do 200 ° C / 400 ° F. Czujnik ten jest idealny do zastosowań piekarniczych, w tym raportowania, a także wszędzie tam, gdzie pomiary wilgotności mogą być używane do kontroli pieca, optymalizacji wydajności i poprawy jakości. Aby uzyskać szczegółowe informacje, pobierz broszurę Humidity Sensor (PDF).